Вече 10 години французин пресъздава вкуса на Франция в България. Тома

...
Вече 10 години французин пресъздава вкуса на Франция в България. Тома
Коментари Харесай

Предприемач: В България е много по-лесно да се прави бизнес. Във Франция администрацията е тежка

Вече 10 години французин пресъздава усета на Франция в България. Тома Боглен развива сполучлив бизнес у нас. От 17 години французинът живее в България, а от 10 години е прочут като основател на усети.

Той ловко потапя клиентите си в богатата палитра от френски кроасани, печива и френското украшение - макаронът. За първи път посещава страната ни през 2005 година, откакто се среща с български студенти в университета в Страсбург, където учи стопанска система. Идва в България и се влюбва в страната от пръв взор. 

" Обиколих цяла България за три седмици и когато си потеглих отсам споделих: Това ми е мястото за живот, един ден ще дойда да пребивавам тук ", споделя Тома Боглен. 

И го прави, даже убеждава българите да не напущат родината си. 

" Казвам го всеки ден на българите - не правете тази неточност, тук природата е неповторима, методът на живот, хората. Човек като живее тук, се усеща по-спокоен в сравнение с запад ", добавя френският сладкар пред Bulgaria On Air. 

У нас Тома среща и любовта на живота си. Макар да е икономист, той е покорен от света на кулинарията. Той е трето потомство сладкар.  " Първо в България направих консултантска компания за френски компании и с времето се занимавах със сладкарски произведения ", споделя сладкарят. 

Създава цеха си в някогашен супермаркет и с екип от българи прави разнообразни типове френски макарони, пухкави кроасани с масло и освен. Първоначално вкусотиите са предопределени за локалния пазар. 

" Преди 10 години макаронът въобще не беше прочут, с времето стана толкоз прочут, че може да се похвалим, че във всяко село в България има някакъв магазин, който продава нашите макарони. От Кърджали до Кубрат, през Видин, Варна, на всички места ", добавя Тома.

Днес той изнася и в чужбина - Румъния, Италия и скоро в Унгария. 

" Основно макарони, това ни е най-голямата част от бизнеса, а кроасаните са за нашите магазини в София ", изясни сладкарят и добави, че не прави компромис с качеството. 

" При нас се работи единствено с масло, няма маргарин, единствено същински шоколад, няма заместители и това с времето направи нашето име, известност и хората знаят, че, в случай че искаш прекрасен кроасан, прекрасен макарон, си е при нас ", добавя французинът. 

А тайната съставна част е обич. Тома е безапелационен – бизнес в България се прави доста по-лесно. 

" Доста по-лесно е да се отваря компания тук, в България, в сравнение с във Франция, и да се развива бизнесът тук, отколкото във Франция. Администрацията е по-тежка във Франция, там има компании които към този момент са 4, 5 потомство, ако нямаш доста пари, нямаш шансове. ", спомня си майсторът на сладкиши. 

И споделя, че в България се усеща вкъщи.

" Аз към този момент съм българин, когато вървя във Франция, почтено казано, не се чувствам като вкъщи, вече съм изпуснал целия напредък, всички промени. Тук ми е мястото, там, в случай че отивам да пребивавам, ще стартирам от нула, както когато пристигнах тук ", съобщи французинът.

Мисията на Тома е да основава приятност на клиентите си с вкусна храна. 

" Опитвам да диря дребните елементи, които ще създадат продукта още по-вкусен, в сравнение с може да е. Това ми е концепцията. Опитвам да върша нещо всеки ден, тъй че хората, когато го поставят в устата, да са удовлетворени какво ядат, това е, нямам никаква друга рекламация ", добави Тома.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР